به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 9 ، جناب دکتر شیخ الاسلامی ، مشاور حقوقی شهرداری مشهد در جلسه ستاد صیانت از حقوق شهروندی اظهار داشت : مبحث حقوق شهروندی بحثی است که از ابتدای شروع به کار شورای پنجم در دستور کار کمیسیون حقوقی قرار گرفته است و مدتهاست در حال انجام کار روی آن هستیم .
وی افزود : با تلاش های صورت گرفته توسط این کمیسیون نهایتا در سال 97 موفق به تهیه و تدوین «منشور حقوق و مسئولیت های شهرنشینی شهر مشهد » شدیم و می توان گفت مشهد یازدهمین شهر در کشور است که دارای منشور حقوق شهروندی است و طبق دستور و ابلاغ بخشنامه ای از سوی جناب آقای دکتر کلایی ، شهردار مشهد مقدس ، هر سازمانی مکلف گردیده که بخشی از کار را بر عهده گیرد.
وی تصریح کرد : این سلسله جلسات به منظور دریافت نقطه نظرات و پیشنهادات مسئولین جهت اصلاحات این منشور برنامه ریزی گردیده است و پیش بینی شده تا پایان سال این نقطه نظرات جمع بندی و اصلاحات لازم صورت پذیرد .
وی در تشریح مبحث های قابل طرح و اجرا در این منشور بیان داشت : حقوق آپارتمان نشینی ، پیشگیری از تخلفات ساختمانی و شهری ، توسعه نما و سیمای شهری ، شهر ایمن ، تقویت مشارکت های شهروندی ، مدیریت بحران ، توسعه فرهنگ مهمان نوازی و امنیت زائر ، فرهنگ سازی در خصوص هویت فرهنگی و تاریخی شهر مشهد از جمله مباحث در حال بررسی و انجام کار است که طبق جلسات برگزار شده در مناطق و سازمان ها و ... مقرر گردیده هر منطقه روی موضوعی اقدام و طرحی را برای اجرای آن ظرف 6 ماه ارائه نمایند.
وی در خصوص موقعیت منطقه 9 نیز ابراز داشت : منطقه 9 جزء مناطق برخوردار و دارای ظرفیت های بالا می باشد که با توجه به وسعت و نوع مطالبات شهروندیش می توان به مبحث توسعه شفافیت و فناوری اطلاعات در آن پرداخت چراکه حق هر شهروندی دسترسی به اطلاعات شخصی ، درآمدی ، عمرانی و ... از منطقه خود از طریق فضای مجازی است.
پس از آن حسین فرهادیان ، شهردار منطقه 9 ضمن خوش آمدگویی به حاضرین در جلسه عنوان داشت : موضوع شفافیت دغدغه اصلی شهرداری هاست و به شخصه این موضوع را حمایت میکنم . ضمن اینکه می بایست برای توسعه این مبحث ، ساختاری مشخص و منسجم در نظر گرفته شود و در اجرای موفقیت آمیز این طرح مناسب است از مشارکت حوزه های دانشگاهی نیز استفاده نمود.
وی از اجرای طرح موفق محله ما در حوزه فرهنگی یاد کرد و گفت : در این طرح نظرات و نیازهای هر محله از شورای اجتماعی محلات آن اخذ و بر اساس نیاز محله خدمات دهی صورت می پذیرد که هدف از اجرای این طرح تقویت مشارکت شهروندان و ایجاد حس تعلق در تصمیم گیری های شهری بوده که این خود گامی بزرگ در اجرای حفظ و صیانت از حقوق شهروندی است.
در پایان این جلسه هر کدام از روسای ادارات نسبت به ارائه راهکارها و پیشنهادات خود در راستای اجرای هرچه مناسبت تر این طرح پرداختند و مقرر گردید در بازه های زمانی مناسب جلساتی با همین مضمون برگزار گردد.



